"С разлика пред останалите": Юрген Клоп категорично посочи най-добрия голмайстор на Ливърпул


"С разлика пред останалите": Юрген Клоп категорично посочи най-добрия голмайстор на Ливърпул
Снимка: Getty Images

14785 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за "луда ситуация", която се е получила в отбора при последния му двубой срещу Фулъм. Мърсисайдци победиха лондончани с 3:1, като събраха 74 точки - колкото има Арсенал, което е и с една повече от Манчестър Сити ("гражданите" са с мач пасив).

В мача срещу Фулъм Клоп остави на резервната скамейка двама от титулярите си в нападението на отбора - Мохамед Салах и Дарвин Нунес. Тройката в атака бе оформена от Луис Диас, Коди Гакпо и Диого Жота. Това бе първи старт като титуляр от доста време насам за португалеца, който имаше неприятна контузия в коляното.

Юрген Клоп говори за "луда ситуация" в Ливърпул

"Направихме тези промени, защото бяхме 100% убедени, че трябваше. Това не бе риск. Играем и в сряда, после и в събота - отново в Лондон, това е достатъчно голяма лудост. Това е положението. Трябваше да направим тези промени преди играчите да ми дадат ясния знак, че са "приключени".

Още: Ливърпул поглежда към Порто за 22-годишен талант, който ще струва 70 милиона

Ситуацията в момента с играчите на разположение е много добра за сезона, дано остане така. На пейката ни срещу Фулъм имаше много качество и опит. Беше луда ситуация - Дарвин и Мо да са резерви и да мога да ги вкарам от пейката. Ще видим как ще започнем следващия мач" - започна Клоп.

Мохамед Салах

Специалистът даде своеобразен отговор и на критиките за формата на Мохамед Салах в последно време. Германецът бе категоричен, че най-добрият голмайстор на Ливърпул е именно египтянинът - и то с разлика пред останалите.

Клоп обяви Салах за най-добрия голмайстор на Ливърпул

"Най-добрият голмайстор в клуба очевидно е Мо Салах - и то с разлика. Суперяко е, че Диого се завърна. Той може да играе на всички три позиции отпред. Важно е и че Коди Гакпо се завърна. Той не беше контузен, но се мъчеше. Сега е напълно с нас. Три или четири мача - има физическото присъствие" - каза още той.

Междувременно пък се появи информация, че Мохамед Салах иска да си тръгне от Ливърпул след напускането на Юрген Клоп.

Още: Клоп остава оптимист за Ливърпул и титлата, като отправи индиректно предизвикателство към Манчестър Сити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички