Кристиано Роналдо в Ювентус: Истината, която трябва да знаете


Кристиано Роналдо в Ювентус: Истината, която трябва да знаете
Снимка: Инстаграм

9213 0

Новината на деня във вторник безспорно беше, че Кристиано Роналдо се е съгласил да премине в Ювентус, а Реал Мадрид ще приеме офертата на "бианконерите" на стойност 100 милиона евро. От трите лагера няма нито потвърждение, нито отричане на информацията, която първо се появи в "El Chriringuito", а след това в "La Sexta" и други испански и италиански източници. Хората отдавна са казали, че където има дим, има и огън, така че информациите за трансфер са верни. Но не напълно. В този материал ще се опитаме да обясним точно как е ситуацията в момента.

Как се стигна до интереса на Ювентус?

"Старата госпожа" е в отлична позиция за подобен трансфер, който е възможен, благодарение на прекрасните отношения на Бепе Марота с Жорже Мендеш - суперагентът на Роналдо. След успешната сделка за Кансело, двете страни са провели и разговори за Кристиано, който е готов на трансфер, заради съсипаните си взаимоотношения с Флорентино Перес. Голямата цел на Ювентус е Шампионска лига, а в следващите 2-3 години Роналдо все още може да е ключов играч за подобен триумф.

За да финансира цялата сделка, "старата госпожа" ще трябва да продаде някой измежду Пауло Дибала, Гонсало Игуаин, Марио Манджукич, Дъглас Коста или Миралем Пянич. Оптималният вариант е да се намери и допълнително финансиране, за да си няма проблем Ювентус с УЕФА и финансовия феърплей. От финансова гледна точка, италианският шампион е в отлична позиция, защото работи с положителен баланс, но сума в порядъка между 300 и 400 милиона евро (толкова, колкото е потенциалната пълна сума за трансфера и заплатата на играча, плюс комисионната за агента) със сигурност ще изисква някаква "жертва" от страна на Ювентус.

ОСНОВНАТА ПРИЧИНА РОНАЛДО ДА ИСКА В ЮВЕ (ВИДЕО)

Не трябва обаче да се забравя, че само за 24 часа през 2009 година Реал Мадрид "изби" трансфера на Роналдо за 100 милиона от Манчестър Юнайтед с продажба на фланелки. Ефектът в Торино няма да е същият, но ще е подобен.

Възможността информацията да е мениджърска игра

Пипалата на Жорже Мендеш са почти навсякъде в Европа - по клубове, сред играчи, сред треньори и сред медии. Неведнъж португалският суперагент е използвал медиите, когато става въпрос за Кристиано Роналдо и Реал Мадрид. Вече за 3-и път звездата плаши с напускане, а първите информации идват от издания в Португалия, а след това в Испания и Италия. Мендеш е с много силни връзки в медиите в тези три страни. И винаги всичко започва от самия Роналдо. През 2015 година бяха думите: "Не съм щастлив в Мадрид и ръководството знае защо". През това лято бяха: "Радвам се, че бях част от Реал Мадрид".

Възможно е португалското дуо да използва Ювентус, за да бъдат изгладени отношенията между Флорентино и Кристиано. Затова и веднага след отпадането на Португалия от Световното се заговори отново за трансфера на Роналдо. Но за пръв път толкова много и независими източници пращат суперзвездата на едно определено място. И това прави информацията достоверна.

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДА РОНАЛДО С ФЛАНЕЛКА НА ЮВЕ

Отношенията Флорентино - Кристиано

Още преди старта на сезона Перес е обещал нов договор на Роналдо - такъв така и не получи. Президентът на Реал видя слабата форма на Роналдо и изпадна в паника, подобно на много фенове. Все пак Кристиано беше на 33 години, играеше на ниско за самия него ниво - всички очакваха регрес. Роналдо обаче избухна през 2018 година, вкара купища голове и донесе 3-а поредна Шампионска лига на Реал. Но вече беше наранен и нямаше никакво доверие на Перес. Президентът все пак се опита да предложи нов договор на Роналдо, но той отказа, тъй като условията на контракта са били "незначително" подобрени, според информация на "Марка".

Агентът Мендеш, чиито взаимоотношения с Перес също не са във връхната си точка, неколкократно се е опитал да поправи връзката между президент и играч. Неуспешно. Роналдо е готов да напусне, но отчаян опит от страна на дон Флорентино може да го убеди да остане. Но в момента Кристиано е с единия си крак извън "Бернабеу". Зидан също го няма, който беше един от големите козове на Перес. А Ювентус е претендент №1 да приюти сърдитата звезда. 

Къде е истината и кое със сигурност не е вярно?

Със сигурност сделка все още няма. Роналдо е колкото близо, толкова и далеч от Ювентус, защото Марота не е седнал на масата за преговори с Флорентино Перес. Клаузата на Роналдо е 1 милиард евро за английски и испански отбори, както и ПСЖ, но се спекулира, че за останалите тимове е 100 милиона евро - това не е потвърдено от надежден източник до момента.

За Кристиано трансфер в Ювентус ще е естествена крачка в кариерата му. След като направи фурор с Манчестър Юнайтед, осъзна, че никога няма да излезе от сянката на Сър Алекс. Отиде в Мадрид, където достигна своя пик. Сега му е необходим отбор, който ще удължи спортната му кариера. Ювентус е оптималният вариант, защото подобно решение няма да се види като "финансово", а като глад за още успехи и доказване в трети голям шампионат. В същото време темпото в Серия А е далеч по-ниско в сравнение с Ла Лига, а съперниците - от по-ниска футболна класа.

Кристиано помни какво направиха феновете на Ювентус за него и не го е забравил. Това също е една от причините, поради която би преминал в Торино. Но, докато Флорентино Перес не даде благословията си, трансфер е невъзможен. И, ако не може да намери заместник на Кристиано скоро, отговорът за Ювентус няма да е положителен.

Автор: Иво Вецев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички