Сделката е факт: Реал Мадрид ще приеме офертата на Ювентус за Роналдо


Сделката е факт: Реал Мадрид ще приеме офертата на Ювентус за Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

11726 0

Всички фенове на Реал Мадрид очакваха желанието на Кристиано Роналдо да напусне клуба да се окаже "игра" на португалеца за по-добър договор. Изненадващо обаче още днес сделката между Реал Мадрид и Ювентус за Кристиано Роналдо изглежда е факт. В спортното предаване "Ел Чирингито", както и в още няколко испански издания, се появи информация, че "белия балет" ще приеме офертата от 100 милиона евро за суперзвездата на своя отбор и голмайстор №1 в историята на клуба.

По-рано през днешния ден излязоха куп информации, че "бианконерите" са твърдо решени да вземат Роналдо и са му предложили 30 милиона евро заплата, а "Marca" информира, че италианският хегемон започва преговори с Реал Мадрид за сделката, която може да се окаже най-значимата в историята на клуба.

В предаването "Ел Чирингито" беше отделен пълен сегмент на историята на Кристиано Роналдо и това, че Реал Мадрид ще приеме офертата на Ювентус, която е за около 100 милиона евро. Клаузата за разтрогване на контракта на португалската мегазвезда е 1 милиард евро, но Флорентино Перес е решил, че е време големият футболист и "кралския клуб" да се разделят.

Причината за трансфера на Роналдо се оказа фактът, че той и президентът на "белия балет" така и не се сдобриха в последната година. Перес отказа да увеличи заплатата на Кристиано и да я изравни с тази на Меси, а дори беше готов да се раздели с него, след като формата на португалеца падна драстично. През 2018 година обаче той не спря да вкарва и Перес се опита да го убеди да остане в отбора.

ГОЛЕМЯИТ СКАНДАЛ, НАКАРАЛ ЗИДАН ДА НАПУСНЕ

Планът на Реал да задържи Роналдо можеше и да успее, но Зинедин Зидан напусна и това окончателно е скъсало връзката между "белия балет" и един от двамата най-добри футболисти на планетата.

РОНАЛДО ОТДАВНА РЕШИЛ ДА НАПУСНЕ РЕАЛ - ЕТО КОГА

За същата сума (100 милиона евро), но през 2009 година Реал Мадрид взе Роналдо от Манчестър Юнайтед, като тогава това беше абсолютен рекорд на трансферния пазар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички