Хеттрик на Роналдо донесе първа победа на Ювентус през новата година


Хеттрик на Роналдо донесе първа победа на Ювентус през новата година
Снимка: Gulliver/GettyImages

1703 0

Отборът на Ювентус записа една от най-убедителните си победи от началото на сезона в Серия А. „Бианконерите“ надделяха като домакин на един от силно представящите се тимове Каляри с 4:0. Кристиано Роналдо се превърна в герой за Ювентус, като отбеляза три попадения за победата, а Гонсало Игуаин също добави един гол.

Маурицио Сари бе заложил на Пауло Дибала и Кристиано Роналдо в предни позиции, като Гонсало Игуаин бе оставен на резервната скамейка. Двата тима започнаха срещата сравнително предпазливо и до 20-тата минута липсваха опасни ситуации пред някой от двамата вратари. В средата на първата част Хуан Куадрадо нахлу отдясно в наказателното поле на Каляри и подаде на Роналдо, но португалецът не успя да нанесе удар. В 30-тата минута изстрел на Роналдо с глава бе спасен от Робин Олсен. Пет минути по-късно Мерих Демирал имаше шанс да се разпише с глава от корнер, но ударът му бе спасен от вратаря на Каляри.

Още в началото на втората част Ювентус обаче стигна до гол. В 50-тата минута бранителят на Каляри Рагнар Клаван сбърка фатално като върна една топка назад, кълбото бе овладяно от Кристиано Роналдо, който финтира Робин Олсен и прати топката в мрежата за 1:0! Малко след гола „старата госпожа“ можеше да отбележи ново попадение, но удар на Дибала бе спасен от Олсен. В 65-тата минута отборът на Ювентус спечели дузпа. Пауло Дибала бе съборен в наказателното поле от Марко Рог. Кристиано Роналдо застана зад топката и превърна наказателния удар в гол – 2:0! Малко след това Дибала напусна терена и на негово място се появи Гонсало Игуаин. В 80-тата минута аржентинецът също добави попадение на сметката си. Роналдо изведе Игуаин, който финтира бранител на Каляри и намери мрежата на Олсен – 3:0! Головете обаче не спряха дотук. В следващата атака Роналдо оформи своя хеттрик след пас на друга от резервите – Дъглас Коща – 4:0!

Победата на Ювентус означава, че отборът ще излезе на първата позиция във временното класиране в Калчото, след като събира актив от 45 точки и е с три повече от Интер, които довечера се изправят срещу Наполи. Каляри остава с 29 точки и заема 6-тата позиция в класирането.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички