Андрей Гълъбинов подписа с тим от Серия А


Андрей Гълъбинов подписа с тим от Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2972 0

Българският национал Андрей Гълъбинов ще играе през новия сезон в италианския Дженоа, съобщават колегите от Sportal.bg.

През последните два сезона Гълъбинов игра в Новара, който се подвизава в Серия Б, където вкара 26 гола. Благодарение на силните си игри той си осигури контракт с "грифоните", с които подписа за две години, с опция за удължаване с още една.

Интерес към Гълъбинов имаше от няколко тима от Италия, като това е била и причината той да не поднови договора си с Новара, който изтече на 30 юни. Така Дженоа се сдоби с правата на тарана, който пристига като свободен агент. От утре той стартира подготовка с новия си отбор.

"Да! Вече съм футболист на Дженоа. Подписах за две + една години. Много съм щастлив, тъй като дълги години живея, тренирам и играя в Италия с мечтата да съм сред най-добрите. Това най-накрая е факт и съм истински щастлив. Имах няколко оферти от различни клубове. Именно затова не подписах веднага, след като свърши сезонът. Желаех да избера най-доброто за мен, а през последните седмици ръководството на "грифоните" бе най-настоятелно. Шефовете на клуба показаха, че наистина държат да ме имат в състава си. Идвам в голям клуб. Историята го показва, тъй като само трите колоса - Ювентус, Милан и Интер имат повече титли в италианското първенство. През последните години няколко пъти имаше възможност да премина в калчото, но поради една или друа причина, това не се случваше. Сега дойде и този момент. Последните два сезона играх много, вкарах доста голове и се чувствам израснал и готов за това предизвикателство. Искам преди всичко да бъда здрав, а другото ще постигна с много труд, както е било винаги досега в кариерата ми. Не се страхувам от конкуренцията и предизвикателството, ами напротив. Това е огромен стимул за мен. Нямам търпение да започна подготовка", сподели Гълъбинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички