Алегри: Няма да е провал, ако отпаднем от Шампионска лига


Алегри: Няма да е провал, ако отпаднем от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1678 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че за отбора няма да бъде провал, ако отпадне в Шампионска лига в осминафиналите. Както е известно, в първия мач срещу Атлетико (Мадрид) на тази фаза тимът загуби с 0:2 и му предстои труден реванш. А е публична тайна, че за суперзвездата Кристиано Роналдо бяха платени 100 милиона евро с цел именно спечелване на Шампионска лига.

"Откакто дойдох в Юве, Шампионска лига винаги е била цел, но ако хората говорят, че отпадането от турнира следващата седмица ще бъде провал, това не е правилно. Общото ниво в Шампионска лига расте и във вторник ние ще направим всичко възможно. Ако стигнем четвъртфиналите, ще бъде страхотно, ако не, ще опитаме още веднъж следващата година", заяви Алегри.

"Всеки сезон ние достигаме до плейофите, така че да видим какво ще се случи. Помня как в първия ми сезон играхме срещу Малмьо, тогава някои бяха побелели като платно от страх. Дори да продължа да слушам обратното, ако Ювентус отпадне, това няма да е провал. Намирам такива твърдения за смешни. Ако продължим напред, добре, но ако не, това е просто футболен мач и ще опитаме още веднъж. Теоретично Юве вече спечели два трофея този сезон. Това не е провал", каза още италианският специалист.

Според днешните слухове Ювентус вече се е разбрал с новия си треньор. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички