6 звезди, които Ювентус взе без пари


6 звезди, които Ювентус взе без пари

6766 0

Безплатният трансфер на Дани Алвеш от Барселона в Ювентус със сигурност затвърждава тенденцията: за последните 5 г. никой в Европа не действа толкова добре със свободни агенти. Доскоро с това се хвалеше Милан, но торинският гранд вече е далеч напред. Ето 6 примера:

Който казва, че Игуаин не струва, е абсолютен футболен лаик

АНДРЕА ПИРЛО (2011)

Трансферът, който преобърна историята на Серия А през 21-ви век: 32-годишният Андреа Пирло, току-що станал шампион с Милан, премина в Ювентуси спечели с новия си отбор 4 титли подред.

ПОЛ ПОГБА (212)

Ювентус се възползва от разногласията между 19-годишния погба и манчестър Юнайтед, плати на англичаните малка компенсация (заради възсрастта на французина), превърна го в суперзвезда и е на път да го продаде за рекордна за футболния свят сума. Може би на същия този Манчестър Юнайтед.

ФЕРНАНДО ЙОРЕНТЕ (2013)

Баският нападател през 2012 г. стана шампион на европа с испания, след което проведе неуспешен в няколко смисъла финален сезон в Атлетик и премина без пари в Ювентус. През първия си сезон Йоренте вкара 16 гола в 34 мача от Серия А и много помогна на "бианконерите" да станат шампиони. След това нещата се влошиха и през 2015 г. нападателят отново със свободен трансфер се върна в Испания.

КИНГСЛИ КОМАН (2014)

Ювентус изчака докато на Коман му изтече контрактът с ПСЖ и улови още една бъдеща звезда. Въпреки това, след една година италианците пратиха Кингсли в Байерн за 2 г. под наем и спечелиха от това 7 млн. евро. Ще спечелят още 21, ако в Мюнхен активират опцията за откупуване, но в Ювентус може би няма да са доволни вече от това.

САМИ КЕДИРА (2015)

Световният шампион от 2014 г. се оказа ненужен в Реал и Ювентус спечели битката за него срещу английски клубове и със сигурност не съжалява, дори въпреки контузията на Кедира в самото начало на престоя му в Италия. След завръщането германецът изигра 20 мача като титуляр, вкара 5 гола, даде 4 асистенции и помогна на клуба да спечели ново Скудето.

ДАНИ АЛВЕШ (2016)

33-годишният бразилец преминава в Торино след 8 суперуспешни години в Барселона. Мнозина вярват, че най-добрите години на Алвеш са зад гърба му и Барса навреме се е отървала от него. Преди 6 г. обаче така говореха и за Милан и Андреа Пирло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички