За едно полувреме Херта обърна Борусия Дортмунд, а титлата в Бундеслигата остава мираж


За едно полувреме Херта обърна Борусия Дортмунд, а титлата в Бундеслигата остава мираж
Снимка: Getty Images

1682 0

Немският гранд Борусия Дортмунд допусна тежка загуба от Херта Берлин с 3:2 като гост в мач от 18-ия кръг в Първа Бундеслига. "Жълто-черните" водеха в резултата, но допуснаха обрат през второто полувреме, с което намалиха драстично шансовете си за титлата в Германия.

След само 16 минути игра Херта стигна до попадение чрез Майзиан Маолида, но футболистът се оказа в засада и голът бе отменен. В 31-вата минута обаче Борусия успя да открие резултата в Берлин с попадение на Юлиан Брандт, което се оказа достатъчно за аванс на гостите на почивката.

През втората част обаче Херта излезе мотивиран до краен предел да спечели двубоя. Първо Ишак Белфодил даде тон за обрата с попадение в 51-ата минута, а шест минути по-късно Марко Рихтер изведе Херта напред в резултата. 

В 69-ата минута отново Рихтер вкара трети гол за Херта, който допълнително утежни задачата на гостите от Дортмунд. Влезлият като резерва нападател на Борусия Щефан Тигерс успя да върне едно попадение в 83-ата минута, но до края времето не стигна за изравнителен гол.

Пълен мач за Борусия изигра и голямата звезда Ерлинг Холанд, който обаче не се отчете нито с гол, нито с асистенция. Борусия заема втора позиция с 34 пункта и вече изостава на девет точки от лидера Байерн Мюнхен. Херта Берлин е 11-и с 21 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички