Защо звезда на Байерн Мюнхен играе с лакиран нокът (СНИМКА)?


Защо звезда на Байерн Мюнхен играе с лакиран нокът (СНИМКА)?
Снимка: Getty Images

1557 0

Атакуващият футболист на Байерн Мюнхен Серж Гнабри е лакирал свой нокът в черно, за да даде гласност на проблема с физическото и сексуалното насилие над млади деца. Именно Габри вкара последния гол за успеха с 4:1 в последния мач на Байерн (над Херта) и се видя, че нокътят на палеца на дясната му ръка е в черно. Преди месец при успеха с 5:0 над Щутгарт пък се видя, че нокътят на кутрето на лявата му ръка бе в черно.

Това няма общо с някаква модна тенденция от бившия футболист на Арсенал. Според германския аутлет "Билд" това е част от кампанията "лакирани мъже" на YGAP - международна организация, която се изправя срещу насилието над деца.

Австралийският актьор Крис Хемсуърт също участва в това, а сега Гнабри го вкара и във футбола. Причината за лакирания нокът като символ на движението е история, която е свързана с изпълнителния директор на YGAP Елиът Костело.

Неговите нокти са били "оцветявани" от младо момиче, което е живяло в сиропиталище, където е претърпявало сексуални и физически насилия. Той призовава мъжете да сторят нещо от себе си, за да помогнат на най-уязвимите в обществото.

Статистиката на организацията информира, че едно на пет деца под 18 години е жертва на физическо или сексуално насилие. Самият Гнабри пък дарява един процент от заплатата си за благотворителност.

Междувременно стана ясно името на първия, който със сигурност напуска Байерн Мюнхен - национал на Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички