Защитник от Бундеслигата: Шампионатът поднови прекалено рано


Защитник от Бундеслигата: Шампионатът поднови прекалено рано
Снимка: Getty Images/Guliver

1293 0

Защитникът на Унион Берлин Невен Суботич разкритикува Германската футболна асоциация за решението да рестартира надпреварата в Първа Бундеслига. Вчера Германската футболна лига потвърди, че Първа и Втора Бундеслига ще бъдат подновени на 16-ти май.

Това ще бъдат първите мачове в елита на Германия от 13-ти март насам, след като шампионатът бе спрян заради пандемията от коронавирус. Невен Суботич обаче смята, че Германската футболна асоциация е прибързала с връщането на шампионата, като многото мачове и натовареният календар могат да създадат риск за здравето на футболистите. „Днес беше първата тренировка на нашия отбор. Това е едно от нещата, които знаем как да правим. Днес обаче бяхме предпазливи един с друг. Склонни сме да играем, но трябва да се има предвид, че в момента сме поставени под голям риск.“

„Най-напред, разбира се, съм притеснен за собственото си здраве, но също така обръщам внимание на здравето на съотборниците ми и на опонентите ми, които също са ми колеги. Това е несигурна ситуация за всички нас. Независимо кога започне първенството, ще бъде прекалено рано. Ако започнем след седмица, ще е прекалено скоро. Дори и да започнем след няколко месеца, пак ще бъде прекалено скоро“, заяви Невен Суботич.

Суботич и Унион Берлин ще имат тежка задача при подновяването на шампионата, като ще приемат шампиона Байерн Мюнхен. А ето какви други мачове ни очакват при подновяването на Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички