Официално е! Бундеслигата се завръща!


Официално е! Бундеслигата се завръща!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1657 0

Най-накрая феновете на футбола могат да се почувстват щастливи, след като редица шампионати бяха отменени, а изгледите за скорошно подновяване на останалите първенства не бяха добри. Още този месец Първа Бундеслига ще бъде подновена, след като днес правителството в страната даде зелена светлина за старт на мачовете във втората половина на май. 

Идеята е мачовете да бъдат подновени на 15-и или 22-и май, като по-вероятната дата е 22-и. Дотогава ще протече строга подготовка за провеждането на срещите с цел тяхното безопасно протичане както за отборите, така и за хората, ангажирани с цялостната подготовка на един футболен мач - от домакина на стадиона до операторите, които ще снимат за телевизията, излъчваща срещите. 

В навечерието на очакваното решение от страна на германското правителство плъзна слух, че то ще е в ущърб на футбола и няма да се играят мачове през май, но информацията беше бързо опровергана от редица медии в страната. Бързата реакция срещу коронавируса в Германия в последните месец и половина натежа в полза на това да се поднови Първа Бундеслига, а това стана официално след съобщение от правителството на страната. 

Очаквано, на стадионите няма да има фенове, като до края на първенството всички срещи ще се играят пред празни трибуни. Ще има жестоки хигиенни мерки както по време на тренировките, така и по време на мачовете. Също така ще се провеждат постоянно тестове, за да се осигури максимална сигурност на играчи, треньори и помощен персонал. 

В четвъртък ще се проведе среща на футболния съюз в страната с клубовете, на която ще бъдат избистрени детайлите около подновяването на шампионата и се очаква да бъде обявена и официална дата, на която да стартират мачовете. 

В Германия смятат, че една седмица е достатъчна, за да бъде направена цялата организация около рестарта на Първа Бундеслига и по-вероятната дата за първи съдийски сигнал от два месеца насам е 15-и май. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички