Руски лекар посочи защо футболът с маски е "пълен абсурд"


Руски лекар посочи защо футболът с маски е "пълен абсурд"
Снимка: iStock/Guliver

1546 0

Бившият шеф на медицинския щаб в Спартак (Москва) - Михаил Вартапетов, разкритикува хората в Германия, които могат да задължат футболистите от Бундеслигата да носят задължително маски по време на мачовете след подновяването на шампионата. В момента футболът в страната е преустановен заради пандемията от коронавирус

"Тази идея може да бъде описана с две думи: пълен абсурд. Дори аз, в своя пенсионерски темп, тичам 15-20 минути с маска и повече не мога да продължа. А футболистите, със спринтовете, с ускоренията, и 90 минути... А с паузите за смяната на маските изобщо се губи смисълът на футбола", коментира лекарят пред "Риа спорт".

"Струва ми се, че това или е изкривена информация, или някакво предложение от хора, които са съвсем далеч от футбола. Може би това е само предложение за обсъждане. Не мисля, че всъщност може да се вземе такова противоречиво решение, защото това, повтарям, е пълен абсурд!, категоричен бе Вартапетов. Полицията в Германия също взе отношение за евентуално подновяване на шампионата (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички