Официално! Бундеслигата се подновява на 16-ти май


Официално! Бундеслигата се подновява на 16-ти май
Снимка: Guliver/GettyImages

1407 0

По-рано днес Германската футболна лига обяви, че сезонът в Немската Бундеслига ще бъде подновен на 16-ти май. По този начин немският шампионат ще стане първата европейска футболна лига, която ще бъде подновена по време на пандемията от коронавирус.

Германската футболна лига обяви, че сезонът ще бъде рестартиран при стриктно спазване на превантивните мерките, което означава, че фенове на стадионите няма да бъдат допускани. Във вчерашния ден правителството в Германия даде „зелена светлина“ за довършването на шампионата. Изпълнителният директор на футболната лига в страната Кристиан Зайферт заяви, че подновяването на немския шампионат е било от основно значение за спорта в Германия. Зайферт се надява първенството да бъде доиграно до края на юни. „Краят не сезона ще бъде в края на месец юни. Може би някъде около 27-28-ми“, заяви изпълнителният директор на Германската футболна лига.

Немската Бундеслига бе прекъсната в началото на месец март. До края на сезона трябва да се изиграят още 9 кръга от надпреварата. Още в първия кръг след подновяването ни очаква Дербито на Рур, в което Борусия Дортмунд ще посрещне Шалке 04. Във временното класиране води Байерн Мюнхен, който има преднина от 4 точки пред Борусия Дортмунд и 5 пред РБ Лайпциг. А ето какъв гаф направи играч на Херта, след като стана ясно, че Бундеслигата ще бъде подновена.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички