Рестартът на Бундеслигата започва с дерби


Рестартът на Бундеслигата започва с дерби
Снимка: Getty Images/Gulliver

1278 0

По-рано в днешния ден стана ясно, че Немската Първа Бундеслига ще бъде първият голям шампионат, който ще бъде подновен след настъпването на пандемията от коронавирус. Германската футболна лига насрочи рестарта на елитното първенство на страната за 16-ти май.

Изпълнителният директор на футболната лига на страната Кристиан Зайферт заяви, че сезонът ще бъде подновен при стриктно спазване на здравните мерки, като това включва и недопускането на фенове на стадионите. Такъв ще бъде случаят и на един от откриващите мачове за кръга – Дербито на Рур между Борусия Дортунд и Шалке 04. Двубоят ще е една от срещите, които ще открият кръга на 16-ти май (събота) от 16:30 българско време. По същото време ще започнат и още 5 мача. Шампионът Байерн Мюнхен ще гостува на Унион Берлин в неделя (17-ти май) от 19:00ч. А ето и датите и часовете на всички мачове от 26-ти кръг в Бундеслигата:

16-ти май (събота)

От 16:30ч.

Борусия Дортмунд – Шалке 04

РБ Лайпциг – Фрайбург

Хофенхайм – Херта Берлин

Фортуна Дюселдорф – Падерборн

Аугсбург – Волфсбург

От 19:30ч.

Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах

17-ти май (неделя)

От 16:30ч.

Кьолн – Майнц 05

От 19:00ч.

Унион Берлин – Байерн Мюнхен

18-ти май (понеделник)

От 21:30ч.

Вердер Бремен – Байер Леверкузен

Байерн Мюнхен са в преследването на 8-ма поредна титла в Германия. Във временното класиране баварците водят с 4 точки на Борусия Дортмунд и с 5 на тима на РБ Лайпциг. До края на сезона остават 9 кръга. А ето как процедират в Кьолн, след като стана ясно, че трима души в тима са болни от коронавирус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички