Закриха стадионите в Бундеслигата за 11 дни заради "омикрон"


Закриха стадионите в Бундеслигата за 11 дни заради "омикрон"
Снимка: Getty Images/Guliver

1163 0

Германските управляващи днес забраниха на зрителите да посещават футболни мачове, за да спрат разпространението на щама "омикрон" на коронавируса, но не въведоха нов локдаун в страната преди Коледа.

След разговори с 16-те регионални лидери на Германия канцлерът Олаф Шолц заяви, че страната е изправена пред "пета вълна", тъй като новият, силно заразен вариант на вируса - "омикрон", се разпространява агресивно по света.

В страната бяха въведени редица нови мерки, които ще засегнат както ваксинираните, така и неваксинираните. Една от тях е именно забраната на феновете да ходят на стадиона. Тя ще влезе в сила от 28 декември.

Първа Бундеслига прекъсва до 7 януари, но връщането на така наречените "игри на призраци" беше очаквано, след като регион Бавария вече предприе тази стъпка по-рано този месец. Канцлерът заяви, че очаква германците да действат "отговорно и предпазливо" през празничния период. "Омикрон" заплашваше и Висшата лига от временно спиране - ето какво решиха футболните власти в Англия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички