Въпреки COVID-19: Висшата лига няма да спира по Коледа


Въпреки COVID-19: Висшата лига няма да спира по Коледа
Снимка: Getty Images

1696 0

Висшата лига ще продължи с кръговете и през празничния период след срещата между представители на клубовете по-рано през деня. Шест от десетте мача в Премиършип бяха отложени през уикенда заради бум на заразени с коронавирус сред няколко клуба.

Това доведе до спекулации, че поне един кръг от срещи в следващите седмици ще бъде отложен, за да се даде повече време за възстановяване на отборите, които продължават да изпитват затруднения със селекциите си.

Въпреки това, The Athletic информира, че по-голямата част от клубовете са изразили желание да продължат да играят на виртуална пресконференция днес - информация, която впоследствие бе потвърдена официално и от ръководството на Висшата лига.

Някои от клубовете са поискали един кръг от срещи да бъде отложен, докато идеята за временно спиране на кампанията изобщо не е привлекла вниманието на отборите.

Всяко едно отлагане ще струва сериозно от икономическа гледна точка на Висшата лига, като съществува и проблемът с пренасрочване на отложените срещи.

Докато нито една от опциите не е била гласувана от клубовете, изглежда, че мачовете ще се изиграят по предварителен план. Следващият кръг от мачове е на Боксинг Дей и 27 декември, последван от двубои на 28, 29 и 30 декември, както и на 1, 2 и 3 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички