Байерн тотално загърби шока: Помете борещ се за оцеляване, Лева и Гнабри с надстрелка


Байерн тотално загърби шока: Помете борещ се за оцеляване, Лева и Гнабри с надстрелка
Снимка: Getty Images

2543 0

Германският шампион Байерн Мюнхен тотално загърби шокиращата загуба от намиращия се в опасната зона Аугсбург и записа четвърта поредна победа в Бундеслигата, след като надделя с разгромното 5:0 над Щутгарт в откриващия двубой от 16-я кръг в първенството.

С успеха баварците събраха 40 точки от 16 мача - 9 повече от втория Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко и който е спечелил само два от последните си пет мача в шампионата. С поражението Щутгарт прекъсна серията си от 3 мача без загуба и остава на 15-о място, като рискува да бъде изместен от Аугсбург след кръга и да е в зоната на изпадащите.

Предварителните очаквания се сбъднаха и Байерн нямаше проблеми с удобния си и в исторически план съперник. Любопитното е, че тези два тима не са завършвали наравно от цели... 22 мача насам. Последният паритет между тях бе от 31 октомври 2009 година, когато завършват 0:0.

А след онзи случай баварската машина тотално гази Щутгарт, който има само два успеха на фона на крещящите 20 в полза на Байерн. Сред тях на 4 пъти грандът от Мюнхен е отбелязвал по 4 попадения във вратата на опонента, веднъж е реализирал 5, а два пъти - по 6.

Всички попадения за днешния успех бяха дело само на двама футболисти - Серж Гнабри и Роберт Левандовски, като първият спечели своеобразната надстрелка. Той вкара единствения гол през първата част (40'), а в самото начало на втората удвои за своя тим след асистенция на Левандовски (53'). След това самият поляк наниза два бързи гола (69' и 72'), но накрая Гнабри взе своето и "надделя над поляка", вкарвайки още едно попадение (74'), за да оформи хеттрика си.

За Юлиан Нагелсман и компания предстои още един сблъсък от първенството, и то още през тази делнична седмица. В петък (17.12) Байерн Мюнхен приема у дома Волфсбург, след което идва и зимната пауза в Германия, като следващият мач за баварците ще е на 7 януари срещу Борусия Мьонхенгладбах. Щутгарт пък приключва за 2021 година с гостуване на Кьолн в неделя (19.12).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички