Хеттрик като резерва: 2 години от извънземния дебют на Ерлинг Холанд (ВИДЕО)


Хеттрик като резерва: 2 години от извънземния дебют на Ерлинг Холанд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

4035 0

На днешната дата преди 2 години младата звезда на световния футбол Ерлинг Холанд сътвори един от най-впечатляващите дебюти в немската Бундеслига. Борусия Дортмунд изоставаше с два гола срещу Аугсбург, когато Холанд се появи през втората част и заби феноменален хеттрик, за да обърне мача.

Холанд се появи в игра в 56-ата минута на мястото на Лукас Пишчек. Талантливият голмайстор се нуждаеше от само три минути, за да намали изоставането на своя отбор на 3:2. До края на срещата норвежецът се разписа още два пъти - в 70-ата и 79-ата минута, за да осигури успеха на своя отбор.

Холанд успя да запише хеттрик за Борусия в рамките на само 20 минути - при това, влизайки от резервната скамейка. 19-годишният младок се превръща в първият играч на Дортмунд от 2013-а насам, който бележи хеттрик в своя дебют. За последно това стори Пиер-Емерик Аубамеянг, а любопитното е, че това се случва отново срещу същия съперник - Аугсбург.

Още по-забележителното е, че головата машина на Борусия успя да отбележи хеттрика си с първите си три точни удара с "жълто-черната" фланелка. Същото Холанд успя да стори и в Шампионска лига през септември, когато вкара хеттрик на Генк с три точни удара в рамките на едно полувреме.

Две години по-късно Ерлинг Холанд вече е спряган за трансфер в най-големите футболни колоси в света - Барселона, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, а интерес към него не липсва и от водещите грандове във Висшата лига. Сделката за Холанд обаче се очертава да бъде историческа за футбола, тъй като ще излезе близо 350 милиона евро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички