Байерн Мюнхен отказал да купи Рафаел Варан, защото 5 милиона били много за него


Байерн Мюнхен отказал да купи Рафаел Варан, защото 5 милиона били много за него
Снимка: Getty Images/Gulliver

2794 0

Немският колос Байерн Мюнхен е имал възможността да привлече френския бранител Рафаел Варан за само 5 милиона евро, но сумата им се е сторила твърде голяма. Това разкри бившият бранител и треньор на баварците Уили Саньол, който е работил и като скаут за Байерн в миналото.

Именно като скаут на Байерн Саньол забелязва таланта на Варан и веднага се опитва да му уреди трансфер на "Алианц Арена". По онова време френският бранител се подвизава в тима на Ланс, като е едва 18-годишен. Саньол успява да уреди цена, която не би надхвърлила 5 млн. евро, но въпреки това ръководството на Байерн преценя, че тези пари са много за футболист на неговата възраст.

"Когато бях в Байерн, един ден получих телефонно обаждане от приятел, който ми каза: "Задължително трябва да отидеш до Ланс, за да видиш един супер талантлив млад играч". Само след едно полувреме видях колко зряло за възрастта си играе той. През първата част игра като дефанзивен халф, а през второто полувреме се премести в центъра на отбраната", спомня си Саньол.

"Имах контакти в Ланс и в рамките на 48 часа уредих цена, както и възможността за малък приятелски мач, като всички приходи щяха да отидат за Ланс. Общата цена на Варан щеше да е между 4 и 5 млн. евро. Когато дадох предложението на ръководството, получих отговор, че цената все пак е висока за 18-годишен играч", добави още Саньол.

Два месеца след това Варан напуска в посока Мадрид срещу 10 милиона. Впоследствие защитникът се превръща в твърд титуляр в отбраната на "белия балет" и един от най-добрите централни защитници в света. През 2018-а Варан стана и световен шампион с отбора на Франция. Преди началото на пандемията защитникът бе оценяван на 80 млн. евро.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички