Трима от Кьолн с коронавирус, но клубът продължава подготовка


Трима от Кьолн с коронавирус, но клубът продължава подготовка
Снимка: Getty Images/ Guliver

1055 0

Трима служители от Кьолн са дали положителна проба за коронавирус, потвърдиха от клуба. Те обаче не уточняват дали става въпрос за футболисти на тима. Бундеслигата иска да се превърне в първото голямо първенство в Европа, което да бъде подновено на 9 май, което води до масово тестване на всички служители на отборите от първите две нива на първенството.

"Целият състав, както и треньорският щаб, бяха тествани за COVID-19 в четвъртък и трима души дадоха положителни проби, макар и да нямат никакви симптоми. След оценка на трите случая от съответните здравни власти, тримата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Кьолн няма да назове имената на тримата", се казва в съобщение на официалния сайт на клуба.

Въпреки това, отборът ще продължи пълноценна подготовка за планирания рестарт на Бундеслигата. "Тренировъчният режим на тима продължава по план, като са взети всички хигиенни и инфекциозни мерки още от 6 април. Участващите в тренировките ще продължат да бъдат тествани", допълват от Кьолн. Наскоро пък президентът на Франция Еманюел Макрон е изразил надежда, че първенствата на Англия, Германия, Италия и Испания няма да бъдат подновени, подобно на френската Лига 1 - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички