Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд изрази сериозни притеснения за бъдещето на Бундеслигата


Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд изрази сериозни притеснения за бъдещето на Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1255 0

Главният изпълнителен директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке заяви, че Бундеслигата няма да оцелее, ако сезонът не се поднови в следващите месеци. Елитният шампионат на Германия бе временно прекратен през миналия месец заради пандемията от коронавирус, но има предложение шампионатът да бъде подновен на 9-ти май.

Това решение обаче предизвиква сериозни притеснения, тъй като феновете могат да се събират извън стадионите. Въпреки това Ханс-Йоаким Вацке призова за скорошно подновяване на шампионата. „Ако не играем в следващите месеци, Бундеслигата може и да не оцелее или поне няма да бъде същият шампионат. Разбира се, много фенове казват: Нямаме желание за това, не е по телевизията, но тук става въпрос за спасяване на футбола. Правим всичко възможно, за да подновим шампионата възможно най-скоро, не искаме специални привилегии, но не искаме също и да бъдем в неизгодно положение. Футболът може да има основна роля в обществото, но не това е въпросът. Ние просто искаме да си вършим работата“, заяви Вацке пред ‘Sky TV’.

Борусия Дортмунд се намира на второ място в Немската Първа Бундеслига, на 4 точки зад лидера и шампион Байерн Мюнхен. До края на сезона в Германия остават 9 кръга. А ето кой футболист е желан от Борусия Дортмунд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички