Байерн Мюнхен поведе набързо с 3:0 и си реши рано-рано двубоя


Байерн Мюнхен поведе набързо с 3:0 и си реши рано-рано двубоя
Снимка: Getty Images/Gulliver

1096 0

Байерн Мюнхен победи Кьолн безпроблемно с 4:1 като гост в мач от 22-рия кръг на германската Бундеслига. Баварците си осигуриха успеха още след 12 минути, когато вече водеха с 3:0. Така отборът се завръща на първото място, което временно без заето от Лайпциг, който сега има с точка по-малко от шампионите.

Кьолн, пък, е на само 6 точки от зоната на изпадащите, но има и мач по-малко от отборите, които могат да го изместят от спасяващата позиция - Дюселдорф и Вердер Бремен. За отбора предстои сблъсък с Херта след 6 дни, докато за Байерн - домакинство на Падерборн в петък (21.02) преди първия двубоя срещу Челси в Шампионска лига на 25.02.

Само в рамките на 12 минути германският шампион вече имаше комфортна преднина от 3:0 и успехът изглеждаше почти сигурен. Първо Левандовски (3') се възползва от подаване на Мюлер и разстреля от близка дистанция, но леко вляво, противниковия страж. 2 минути по-късно отново германският национал асистира, но този път на Коман, който между няколко играчи на Кьолн съумя да изстреля топката от зоната на дузпата. Ударната вихрушка приключи в 12', когато Гнабри овладя центриране от ъглов удар, разходи се в наказателното поле и отправи прецизен удар по земя, с който класическия резултат бе налице - 3:0.

Нещата се успокоиха чак до 66-ата минута, когато отново Гнабри се разписа. Националът на Германия дриблира по превъзходен начин между противниковите играчи и накрая завърши със страхотен удар без да остави абсолютно никакъв шанс на стража на домакините. 

В 70-ата минута Кьолн все пак стигна до почетно попадение. То бе дело на Ут, който реализира на празна врата от непосредствена дистанция след стархотен успореден на голлинията пас от страна на Кайнц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички