Съотборник на Левандовски го определи за най-добрия нападател в света


Съотборник на Левандовски го определи за най-добрия нападател в света
Снимка: Getty Images/Guliver

830 0

Левият бек на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис определи Роберт Левандовски като най-добрия нападател в света, след като негов гол донесе на „баварците“ осма поредна титла в Бундеслигата в снощната вечер. Вчера играчите на Ханзи Флик надвиха Вердер Бремен с 1:0 и си осигуриха нова шампионска титла два кръга преди края.

Снощният гол на поляка дойде в края на първата част след подаване от Жером Боатенг и се оказа достатъчен за победата. Това бе 31-во попадение на Роберт Левандовски в Бундеслигата през този сезон. След срещата с Вердер Бремен полският национал бе поздравен от съотборника си Алфонсо Дейвис, който пък получи червен картон 11 минути преди края на двубоя. „Наричаме го „Леванголски“ заради попаденията, които бележи. Той е топ нападател, най-добрият в света. Да вкараш 31 гола в Бундеслигата е невероятно“, заяви Дейвис.

31-годишният поляк е устремен към спечелването на Златната обувка в края на сезона. Освен, че има 31 гола в Бундеслигата, той има още 11 попадения в Шампионската лига и 4 в Купата на Германия, с което сметката му за сезона е 46 гола в едва 40 мача. А ето каква е причината Роберт Левандовски да бележи толкова много.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички