Левандовски е искал да подпише с Реал Мадрид заради Кристиано Роналдо


Левандовски е искал да подпише с Реал Мадрид заради Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

1546 0

Не е тайна, че Реал Мадрид няколко пъти е бил близо до привличането на звездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски, но различни фактори проваляли сделката. Агентът Чезари Кучарски разкрива, че полякът бил обсебен от идеята да играя в мадридския тим още като играч на Борусия Дортмунд. През 2014 година Левандовски е имал сериозна дилема и е предпочитал да подпише с Реал, но в крайна сметка се озовал в Байерн.

"Днес това вече изглежда смешно, но тогава Леви наистина имаше съмнения. В едни момент от преговорите той вече не искаше да подписва с Байерн, а с Реал Мадрид, защото там играеше Кристиано Роналдо", коментира Кучарски.

"Аз успях да го убедя, че ако иска да отиде в голям клуб, задължително трябва да бъде нападател №1. В Реал той щеше да се пребори с Карим Бензема за титулярно място, но със статута, който имаше, аз не можех да му позволя да отиде като нападател №2 в един клуб. За Леви титулярното място беше по-важно от парите.

И аз изтъквах този факт в преговорите с всеки клуб, включително с Реал, Арсенал и Манчестър Сити. Байерн му предложи фланелката с №9 и това направи разликата. За мен това показваше, че трансферът в Байерн е най-сигурният за Роберт след периода му в Борусия Дортмунд", допълни бившият му агент, като го посъветва да завърши кариерата си при баварците. Наскоро дори се появи и информация,че Реал не са подписали с Левандовски срещу изключително скромна сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички