За осми пореден път: Байерн Мюнхен грабна титлата в Германия


За осми пореден път: Байерн Мюнхен грабна титлата в Германия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1963 0

Байерн Мюнхен е шампион на Германия за осми пореден път! Баварците победиха като гост отбора на Вердер Бремен с 0:1 с попадение на Роберт Левандовски. По този начин оставащите два двубоя от първенството ще са протоколни за баварците. На отбора предстои и финал за Купата, като може да постигне и требъл, ако триумфира и в Шампионска лига

По този начин Байерн продължава доминацията си в германския футбол, като печели титлата за рекорден 30-и път. Тя обаче бе спечелена при най-странните обстоятелства поради тримесечното прекъсване заради коронавируса. Освен това баварците няма да може да се насладят на празненствата с фенове, като двубоите от Бундеслигата се играят пред празни трибуни. Грандът на германския футбол продължава с традицията, която им гарантира 11 от последните си 13 титли на чужд терен. На второ място е Борусия Дортмунд, който изостава с 10 точки, но е и с мач по-малко.

Иначе, в днешния двубой Байерн не срещна никакви затруднения, като още от началото наложиха натиск. Въпреки че защитата на домакините не изглеждаше никак добре, успя да се справи с атаките.  В 20' Кимих нацели гредата, но преди това бе вдигнат флагът за засада. 4 минути след това Мюлер намери Коман, който обаче стреля неточно. Малко преди края на полувремето Байерн успя да стигне до попадение. Боатенг подаде към Левандовски, който овладя на гърди, след което се разписа. Положението бе прегледано от ВАР за засада, но такава нямаше.

10 минути след подновяването на играта Левандовски отново се разписа, но този път не бе зачетено заради засада. Доминацията на гостите продължи, като в 62' Бенжамен Павар стигна до топката в наказателното поле и стреля красиво от движение, но на няколко сантиметра встрани от дясната греда. В 79' баварците останаха с човек по-малко, след като Алфонсо Дейвис получи втори жълт картон. Две минути след това Коман преодоля защитниците, но вратарят му спаси удара и прати топката в корнер. Минута преди края на редовното време домакините изпуснаха най-чистата си възможност, но Мануел Нойер показа невероятна класа. Осако стреля от близо след разбъркване в наказателното поле, но стражът на Байерн изби с една ръка и подсигури още в този двубой осмата поредна титла. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички