Шокираният Хаман за Байерн Мюнхен: Рядко съм виждал треньорска смяна да влошава толкова много нещата


Шокираният Хаман за Байерн Мюнхен: Рядко съм виждал треньорска смяна да влошава толкова много нещата
Снимка: Getty Images

1485 0

Бившият халф на Байерн Мюнхен и Ливърпул Дитмар Хаман е на мнение, че и новият треньор на баварците Томас Тухел също носи част от вината за изпадането на отбора в сериозна дупка. Както е известно, и изпълнителният директор Оливер Кан, и спортният директор Хасан Салихамиджич попаднаха под прицел като „заподозрени“ за връхлетялата като буря криза в клуба.

Последните двата бяха нарочени след уволнението на Юлиан Нагелсман, под чието ръководство тимът все още беше в битката за требъл. Сега обаче вече германският колос отпадна от Шампионската лига и турнира за Купата на България, а през изминалия уикенд сдаде и първото място в Бундеслигата. Всичко това се случи под ръководството на новия наставник Томас Тухел.

"Членовете на Борда може и да са объркани от това, което се случва. Но треньорът също направи много сериозни грешки и впечатлението е, че не е на мястото си в тези четири седмици. Ако пропилее и шампионската титла, то е ясно, че ще го приковат на стълба", заяви Хаман, пред "Sky Germany".

"Рядко съм виждал смяна на треньора да влошава толкова много нещата в краткосрочен план. Точно това се случи и с Байерн сега", коментира още той.

Хаман допълни, че при поражението от Майнц с 1:3 отборът е изглеждал така, сякаш са "загубили усещането си за футбол". А в мача от четвъртфиналите за Купата на Германия срещу Фрайбург представянето на отбора приличаше на "кокошарник", а не на отбор с претенции и класиране.

 "Ти си извън всички турнири, с изключение на Бундеслигата. Имаш двама футболисти във форма: Коман и Сане. И те не играха срещу Майнц", отсече бившият халф.

А ето какво реши ръководството на баварците за евентуалния виновник за неуспехите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички