Бивш тим на Тухел нокаутира Байерн, треньорът напът да отпадне от трета битка за трофей


Бивш тим на Тухел нокаутира Байерн, треньорът напът да отпадне от трета битка за трофей
Снимка: Getty Images

2940 0

С вяла игра и срещу превъзхождащ ги в мотивацията противник, Байерн Мюнхен загуби мача си в 29-ия кръг на Първа Бундеслига срещу Майнц 05. "Баварците" допуснаха пълен обрат в гостуването си на бившия тим на своя треньор Томас Тухел и загубиха с 1:3.

Под ръководството на наследника на Юлиан Нагелсман германският колос вече отпадна от Купата на Германия и от Шампионска лига, а сега е напът да изпусне и първото място в германското първенство. Ако довечера Борусия (Дортмунд) победи Айнтрахт Франкфурт, "жълто-черните" ще оглавят върха в класирането.

Иначе днес Садио Мане даде аванс на Байерн с гол в 29', но Айорк върна Майнц в играта в 65'. В 73' Леандро Мартинес направи пълен обрат за домакините, а Карикол в 79' оформи крайното 3:1.

След четвърт час игра "баварците" празнуваха, след като удар на Садио Мане влезе във вратата на домакините. Реферът обаче отмени гола заради засада, след като се посъветва със системата ВАР.

Четиринадесет минути по-късно обаче нямаше кой да спре радостта на Байерн и на сенегалеца. Жоао Кансело "сервира" топката на главата на Мане и той насочи прецизно в опразнената врата на Майнц - 1:0!

В 65-ата минута Байерн бе наказан заради свалените обороти. След разбъркване в наказателното поле, при което няколко пъти топката смени притежателя си, Ян Зомер отрази удар на Джа-Сун Лий, но само за да "качи" кълбото на главата на Людовик Айорк. Нападателят стреля умело и изравни резултата - 1:1.

Осем минути по-късно Майнц стигна до пълен обрат в мача. Карим Онисиво пусна прецизно към Леандро Мартинс, който си освободи пространство и с изстрел по тревата препарира швейцарския страж на "баварците" - 2:1!

В 79-ата минута лидерът в Германия бе поставен в пълен нокаут. Аарон Карикол получи свободно пространство отляво до наказателното поле, пое чудесено подаване на границата и пробва изстрел от лош ъгъл, който обаче с майсторското му завъртане спря в мрежата на Зомер - 3:1.

Байерн остава начело в Първа Бундеслига с 59 спечелени точки. Вторият Борусия Дортмунд обаче има 2 пункта, но и мач по-малко. Майнц пък се вмъкна в топ 6 на класирането с 45 точки. 

Останалите резултати от кръга в Бундеслигата:

Бохум - Волфсбург 1:5

Херта Берлин - Вердер Бремен 2:4

Хофенхайм - Кьолн 1:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички