Сезнационна първа загуба за Борусия Дортмунд в Германия


Сезнационна първа загуба за Борусия Дортмунд в Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

2708 0

Лидерът в Първа Бундеслига Борусия Дортмунд записа сензационна първа загуба в навечерието на коледните празници. "Жълто-черните" бяха подчинени като гост на новака и борещ се за оцеляване тим на Фортуна (Дюселдорф).

Още в 22' домакините изненадващо откриха в резултата с контраатака, реализирана с един пас. Марко Ройс загуби топката дълбоко в половината на съперника, но с невероятен извеждаш пас Щогер изведе Люкебакио в половината на съперника. Той успя да напредне и да се откъсне от защитник, а след това и да реализира - 1:0.

Вторият удар беше в 56' - Люкебакио едва не загуби топката, но все пак успя да намери продължение към дясното крило. Там Зимер пое и от 23-4 метра стреля по феноменален начин, пращайки топката в горния десен ъгъл - 2:0 за Фортуна.

В 81' златната резерва на Борусия Дортмунд - Пако Алкасер, с глава успя да намали резултата за 2:1, но като цяло гостите трудно стигаха до положения и в оставащите десетина минути това не се промени и Фортуна изненадващо нанесе първото поражение на Борусия през настоящия сезон в Германия.

Това няма да даде отражение на класирането, тъй като "жълто-черните" остават начело, но разликата вече не е толкова сериозно. Марко Ройс и компания имат 39 точки - с 6 повече от Борусия (Мьонхенгладбах) и 9 пред Байерн Мюнхен, който е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички