Борусия Дортмунд не срещна проблеми с Монако и завърши на първо място в групата


Борусия Дортмунд не срещна проблеми с Монако и завърши на първо място в групата
Снимка: Getty Images/Guliver

868 0

Борусия Дортмунд постигна победа с 2:0 като гост Монако в последния двубой в груповата фаза. ПО този начин зае първото място в група А на Шампионска лига. Гереро реализира и двата гола за немския тим. Борусия и Атлетико имат равен брой точки, но заради по-добри показатели в директните двубои немците са на първа позиция.

Още в 15' Дортмунд откри резутата. Филип пусна отличен пас към Гереро, който отбеляза за 1:0. До края на полувремето гостите можеха да удвоят преднината си, но Диало, а след това и Шмелцер се отличиха с пропуски. В 42' Фалкао получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и нанесе обещаващ удар, но мина близо до дясната греда.

Монако създаде сериозна опасност в началото на втората част, когато Клик не съумя да се разпише. Топката от корнера го намери непокрит в наказателното поле с цялата врата на негово разположение, но не успя да немри добре топката. В края на двубоя Гереро реализира втория си гол в мача, след като с елегантен удар не остави шансове на Диего Беналио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички