Reuters: Подновяват Бундеслигата още през следващата седмица


Reuters: Подновяват Бундеслигата още през следващата седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

893 0

Дългоочакваната новина за футбола от Германия се очаква съвсем скоро да стане факт. Бундеслигата е на път да се завърне на 15 май, след като германското правителство подготвя разхлабване на извънредното положение.

Reuters твърди, че канцлерът Ангела Меркел ще отслаби мерките, въведени за овладяване разпространението на вируса в телеконферентен разговор, насрочен за сряда. Очаква се тя да даде зелена светлина за рестарт на мачовете във висшия ешелон на Германия, но при строги ограничителни мерки и без фенове по трибуните. Играчите вероятно ще носят и маски, като няма да се поздравяват при отбелязано попадение.

Германия успя да овладее разпространението на заразата и в понеделник правителството позволи на музеи, църкви и фризьорски салони да отворят отново врати. Автомобилните заводи също подновиха работа. Клубовете се завърнаха към тренировки миналия месец. Трима играчи на Кьолн тестваха положително за COVID-19 миналата седмица, но тренировките в клуба продължиха, като футболистите бяха поставени в задължителна 14-дневна карантина. Общо 1724 теста вече бяха извършени на играчи и персонал от първите две дивизии на страната, като тази седмица ще се проведе втора вълна на тестване преди евентуален рестарт. А с какъв чутовен гаф играч на Херта рискува подновяването на Бундеслигата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички