ПСВ и Байер Леверкузен може да запишат невиждано досега постижение във футбола


ПСВ и Байер Леверкузен може да запишат невиждано досега постижение във футбола
Снимка: Getty Images

990 0

ПСВ Айндховен и Байер Леверкузен могат да влязат в историята на европейския футбол този сезон, като постигнат забележително невиждано досега постижение.

И двата отбора са начело в своите национални първенства, като в момента Леверкузен на Шаби Алонсо преднина с осем точки пред Байерн Мюнхен в таблицата на Бундеслигата. Междувременно ПСВ вече е на 10 точки от втория Фейенорд на върха в класирането на Ередивизи, като новият мениджър Петер Бош има невероятно влияние след напускането на Рууд ван Нистелрой в края на миналия сезон.

Холандският гранд също така завърши на второ място в групата на Шампионска лига след Арсенал и ще се изправи срещу Борусия Дортмунд в два мача за възможността да стигнат до четвъртфиналите.

Още: ПСВ Айндховен - Борусия Дортмунд по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Шампионска лига?

Леверкузен е в Лига Европа и спечели всичките си шест мача от груповата фаза, за да си осигури сигурно преминаване към елиминациите. Но основният фокус и за двата клуба ще бъде осигуряването на съответните им национални титли - което в случая на Леверкузен най-накрая ще сложи край на рекордна поредица от завършване на второ място в пет случая без спечелване на лигата.

Двата отбора заедно може да напишат история във футбола

ПСВ е в страхотна серия в Нидерландия

Още по-забележителен е фактът, че и двата отбора все още остават непобедени в лигата. ПСВ е спечелил 20 и има 2 равенства в своите 22 мача досега, като тези две равенства се случват по време на последните им пет мача.

Междувременно Леверкузен спечели 18 и завърши наравно четири от своите 22 мача на този етап. Ако и двата отбора успеят да завършат сезоните си непобедени в лигата, те ще направят нещо, което не е виждано досега в историята на европейска топ дивизия.

Още: Байер Леверкузен не може да бъде спрян, а Борусия Дортмунд се отчете с издънка (ВИДЕО)

Въпреки че, разбира се, редица отбори останаха цял сезон непобеден - Престън и Арсенал го направиха във Висшата лига, докато Милан, Ювентус, Порто, Селтик и Рейнджърс са сред другите клубове, постигнали това постижение. По отношение на големите европейски клубове, никога не е имало случай, в който повече от един клуб да е останал непобеден през цялата кампания в лигата - което означава, че ПСВ и Байер Леверкузен могат да създадат история. А треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, засипа с похвали Шаби Алонсо.

Още: Не всички го искат начело: Бивш играч на Ливърпул е против Алонсо да замени Клоп

Заместникът на Салах: 20-годишен блестя в Шампионска лига и показа на Ливърпул какво може (ВИДЕО)

Кралят на Лига Европа е аут от Шампионска лига и Европа, ПСВ и Арсенал врътнаха хикс (ВИДЕО)

Севиля изтърва да оглави класиране в Шампионска лига след гол в последната минута (ВИДЕО)

Ударно! Арсенал се върна в Шампионска лига с голяма заявка - разби ПСВ

Арсенал - ПСВ по ТВ: Къде да гледаме завръщането на "топчиите" в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички