Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, засипа с похвали Шаби Алонсо


Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, засипа с похвали Шаби Алонсо
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

4063 0

По време на петъчната си пресконференция, преди днешното (17-и февруари, 14:30 ч.) гостуване на Брентфорд, старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, се изказа много ласкаво за наставника на Байер Леверкузен - Шаби Алонсо.

Както е известно, бившият футболист на мърсисайдци е сочен за фаворит за наследник на напускащия "Анфийлд" през лятото 56-годишен мениджър.

Думите на Клоп за Алонсо

"Шаби върши невероятна работа. Той е бивш играч от световна класа и произлиза от треньорско семейство, което помага малко. Още като футболист се държеше като треньор", изтъкна Клоп и допълни, цитиран от "ESPN":

"Футболът, който играе, съставите, които избира, трансферите, които направи - всичко това е изключително. Аз съм играл дълго време в Бундеслигата и осъзнавам, че работата му е впечатляваща. И не става въпрос само за точките, които са събрали, а и за футбола, който играят!".

Шаби Алонсо

"Байер Леверкузен имат много добър шанс да спечелят титлата. Ако погледнем към Лига Европа, те са един от фаворитите и в този турнир. Лудост е, но това може да се окаже годината на Леверкузен".

"Динозаврите в професията, ако искате така да ги наречете - Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо, Хосеп Гуардиола, вероятно и аз, няма да сме край тъчлинията след 20 години. Е, може би Моуриньо ще бъде... Но следващата генерация вече е тук и бих казал, че Шаби изпъква в това отношение", допълни още Юрген Клоп.

*Наскоро обаче спортният директор на Байер натъжи феновете на Ливърпул с изказване за бъдещето на Шаби Алонсо!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички