Нямат спирачки! 10 от Борусия Дортмунд минаха през Хофенхайм и оглавиха Бундеслигата (ВИДЕО)


Нямат спирачки! 10 от Борусия Дортмунд минаха през Хофенхайм и оглавиха Бундеслигата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1238 0

Борусия Дортмунд оглави класирането в Бундеслигата, след като отнесе с 3:1 Хофенхайм като гост в откриващия мач от шестия кръг. Успехът на вестфалци е още по-ценен, защото в последните 20 минути те играха с човек по-малко.

Така хората на Един Терзич записаха третата си поредна победа в шампионата. Успехът изковаха Никлас Фюлкруг, който откри резултата в 18-ата минута, Марко Ройс, вкарал в 3-ата минута на добавеното време на първото полувреме и Джулиан Риерсон в 5-ата минута на допълнителното време на мача.

За домакините Андрей Крамарич беше изравнил за 1:1 от дузпа в 26-ата минута. Надеждите им за нещо повече от тази среща обаче бяха бързо попарени, въпреки че гостите останаха с човек по-малко в 71-ата минута заради втори жълт картон на Рами Бенсебаини.

Така Дормунд събра актив от 14 точки и е първи в класирането. Хофенхайм е шести с 12 пункта.

Възпитаниците на Един Терзич влязоха по-настървено в двубоя и откриха резултата в 18-ата минута. Юлиан Бранд изведе отлично Никлас Фюлкруг зад защитата и националът на Германия заши дебютния си гол с екипа на „жълто-черните“ - 0:1.

Сравнително бързо домакините се върнаха в мача. Хърватинът Андрей Крамарич не сгреши от дузпа – 1:1. В 3-ата минута на допълнителното време на първата част Дортмунд възстанови предимството си. Капитанът Марко Ройс получи топката след щастлив рикошет и отблизо я прати в мрежата – 1:2.


Video edited on Kapwing

След антракта срещата продължи при високо темпо. В 71-ата минута обаче гостите останаха с човек по-малко, след като Рами Бенсебаини получи втори жълт картон. Той се сдоби с първото си официално предупреждение само 4 минути по-рано.

Наложи се вестфалци да треперят до края на мача. Все пак в 5-ата минута на добавеното време норвежецът Риерсон фиксира крайното 3:1 за Борусия Дортмунд. Така „жълто-черните“ спряха серията от четири поредни победи на Хофенхайм в Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички