Най-скъпият германски футболист е аут заради контузия: Флик тъжи


Най-скъпият германски футболист е аут заради контузия: Флик тъжи
Снимка: GettyImages

2380 0

Германският шампион Байерн Мюнхен понесе двоен удар в дербито срещу Байер Леверкузен. Баварците загубиха с 1:2 и лидерската позиция в Бундеслигата остана за Борусия Дортмунд. Юлиан Нагелсман и компания все пак изостават със само една точка.

За старта на второто полувреме младият специалист направи три смени, а една от тях бе на 20-годишния Джамал Мусиала. Полузащитникът получи травма, която ще го извади от сметките на Германия за старта на квалификациите за Европейското първенство през 2024 година.

Селекционерът на Бундестима Ханзи Флик призна разочарованието от факта, че най-скъпият футболист на Германия няма да може да помогне на страната. Въпреки това му пожелае да се оправи след прекъсването за националите и да е готов най-вече за последните мачове от сезона.

"Жалко за всички е, че Джамал няма да бъде с нас в следващите мачове. Надяваме се, че той ще може да играе след паузата за националните отбори и най-вече за последните мачове от сезона в неговия клуб" - сподели Флик.

"Изключително важно за нас е да направим по-голяма широчина в състава. Искаме да видим кой би могъл да има потенциала да бъде на Европейското през 2024-та. Ако бях взел същите играчи от Световното, нямаше да съм сторил нищо ново" - допълни още той.

Вижте как Леверкузен свали Байерн Мюнхен от върха след две идентични дузпи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички