Леверкузен свали Байерн Мюнхен от върха след обрат, дошъл след две идентични дузпи


Леверкузен свали Байерн Мюнхен от върха след обрат, дошъл след две идентични дузпи
Снимка: Getty Images

1037 0

С два гола от дузпи след намесата на ВАР отборът на Байер Леверкузен победи шампиона Байерн Мюнхен с 2:1 и го свали от върха на класирането в Първа Бундеслига. "Баварците" отстъпиха първото място на Борусия Дортмунд, който има точка аванс след разгрома над Кьолн с 6:1 снощи.

Байерн поведе в средата на първото полувреме с гол на Джошуа Кимих с първата по-опасна атака към вратата на домакините. Жоао Кансело центрира към Горецка, който подаде на Кимих и той отблизо прати топката в мрежата.

Леверкузен започна много силно втората част и успя да направи пълен обрат след два гола от дузпи, и двете отсъдени идентично след намесата на ВАР.

В 53-а минута Амин Адли падна в наказателното поле и първоначално реферът му показа жълт картон за симулация. След консултация с видеоасистент арбитрите съдията Тобиас Щилер видя нарушение срещу Адли от Бенжамен Павар и отсъди дузпа. Есекиел Паласиос прати вратаря Зомер в грешния ъгъл и изравни за 1:1.

В 71-ата минута нов пробив на Адли завърши с негово падане в наказателното поле, а съдията отново му даде жълт картон за симулация. След преглеждане на ситуацията реферът отмени жълтия картон и посочи бялата точка, а Паласиос отново не сбърка и изведе Леверкузен в резултата.

В самия край на двубоя Матайс де Лихт можеше да донесе точка на Байерн, но ударът му с глава премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички