Има ли право Жоао Кансело да играе срещу Ман Сити в Шампионска лига? Ето какво гласят правилата


Има ли право Жоао Кансело да играе срещу Ман Сити в Шампионска лига? Ето какво гласят правилата
Снимка: Getty Images

6020 0

По ирония на съдбата, на новия защитник на Байерн Мюнхен - Жоао Кансело, който се присъедини към баварците под наем от Манчестър Сити, ще се наложи да се изправи именно срещу "гражданите".

Германският и английският грандове ще мерят сили в 1/4 финалите от Шампионска лига. Това отреди в петък жребият на УЕФА. Разпределението породи въпроса дали Юлиан Нагелсман ще може да разчита на бранителя, който все още е собственост на Сити.

С оглед договора на състезателя с баварците, нищо не му пречи да спира нападението на "гражданите". В контракта няма клауза, която да го спира да го направи.

Кансело постепенно изгуби доверието на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Именно поради тази причина той бе изненадващо преотстъпен в Байерн, където обаче също не се чуват много положителни отзиви по негов адрес. Към момента той има на сметката си 8 мача с германския тим, включително двата 1/8-финални такива срещу ПСЖ.

По-рано играчите нямаха право да носят екипите на два различни отбора в един и същ сезон от Шампионска лига. Това правило обаче бе премахнато, което позволява Кансело да се докаже срещу Гуардиола и съотборниците си в Сити.

Байерн има възможността да привлече бранителя за сумата от 70 млн. евро в края на сезона. Баварците обаче изглежда нямат намерение да се възползват!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички