Всички 1/4-финалисти в Шампионска лига са ясни - кога е жребият и какво се случи?


Всички 1/4-финалисти в Шампионска лига са ясни - кога е жребият и какво се случи?
Снимка: Getty Images

4339 0

Завърши осминафиналната фаза в най-престижния европейски клубен турнир Шампионска лига. Ясни са всички четвъртфиналисти и това са: Челси, Бенфика, Байерн Мюнхен, Милан, Манчестър Сити, Интер, Реал Мадрид и Наполи.

Любопитното е, че нито един сблъсък от тазгодишното издание на състезанието не стигна до продължения, а съответно и до развой след дузпи. Челси пък е единственият тим, който загуби първата среща, но въпреки това се класира за следващата фаза.

Чрез този материал можете да си припомните как всеки от тимовете си заслужи място сред най-добрите 8. Ще намерите и кога ще се състои жребият за четвъртфиналната фаза, както и кога ще се състоят сблъсъците от този етап.

Борусия Дортмунд срещу Челси

Това бе единственият осминафинал, в който отборът, който спечели първата среща, впоследствие загуби втория мач и отпадна от надпреварата. Германският тим имаше предимство пред лончончани след многото пропуски на Челси като гост, но в реванша футболистите на Греъм Потър успяха да реализират две от положенията си и заслужено завършиха пълния обрат в дуела. Общ резултат - 2:1 за Челси.

Бенфика срещу Брюж

Мнозина определиха тази двойка като най-неинтригуващата в тазгодишните елиминации. Интрига в действителност липсваше през цялото време, като Брюж не показа играта, с която заслужи мястото си сред последните 16. Бенфика пък даде мощна заявка, че може да затрудни и големите в турнира. Ако не друго, сблъсъкът поне предложи солидна доза попадения - цели 8, макар и 7 от тях да бяха във вратата на Брюж. Въпреки това португалците остават сред предпочитаните съперници за четвъртфиналите. Общ резултат - 7:1 за Бенфика.

ПСЖ - Байерн Мюнхен

Безспорно един от двата очаквани с най-голям интерес сблъсъка. За втора поредна година голямата мечта на парижани угасна още на осминафиналите, след като дори не успя да отбележи гол в двата мача. Звездното трио на ПСЖ отново се провали в мисията, за която беше събрана. Байерн пък, макар и да не е в най-силната си форма, загатна, че за поредна година е сред големите фаворити в турнира със солидна отбрана и доминираща по отношение притежанието на топката игра. Общ резултат 3:0 за Байерн.

Милан - Тотнъм

Една от срещите, които бяха най-подценявани. Италианският шампион и финалистът в турнира от сезон 2018/19 се изправиха един срещу друг. За съжаление на неутралния зрител, падна общо едва едно попадение и дуелът с нищо не накара запалянковците да отместят поглед от звездния дуел, който се провеждаше по същото време. Все пак "росонерите" постигнаха целта си и може да се каже заслужно, тъй като и в двата мача имаха повече положения за гол. Общ резултат - 1:0 за Милан.

Манчестър Сити - РБ Лайпциг

Двойката, която даде най-изненадващ резултат след първия мач. Манчестър Сити показа колебанията си през сезона и не съумя да победи в Германия след равенство 1:1. Само какъв отговор и каква заявка обаче дадоха "гражданите" на реванша в Англия. Най-разгромният резултат в тазгодишното издание - 7:0. Ерлинг Холанд пък избухна с пет попадения, преди да бъде спрян от... Пеп Гуардиола със смяна. Несъмнено един от големите фаворити, въпреки че в историята си не е печелил състезанието. Общ резултат - 8:1 за Манчестър Сити.

Интер - Порто

Тук драмата бе огромна. Порто игра равностойно и в първата среща в Италия, но там Интер взе минималната преднина, което се оказа ключово за сблъсъка. В реванша "драконите" доминираха над своя опонент и заслужаваха победата, с която да доведат развитието до продължения, но имаха и малшанс. Особено в последните секунди от мача, когато на два пъти уцелиха греда. Общ резултат - 1:0 за Интер.

Реал Мадрид - Ливърпул

Реал сякаш си осигури преминаване в следващия кръг още в първата среща, след като показа характер и от 0:2 обърна до 5:2. За реванша Юрген Клоп не можеше да разчита на ключови фигури в полузащитата и това бе видно, като дори и за минута не изглеждаше сякаш мърсисайдци имат реални шансове да сътворят чудото. Дори напротив - Реал игра по-добре в реванша и можеше да стигне до по-убедителен успех. Общ резултат от двата двубоя - 6:2 за Реал Мадрид.

Наполи - Айнтрахт Франкфурт

Наполи продължава да се радва на най-добрия си сезон до момента през този век. "Партенопеите" не оставиха никакви шансове на Айнтрахт Франкфурт и в реванша, като спечелиха с класическото 5:0. Германският отбор имаше своите шансове, но така и не съумя да отбележи попадение. Общ резултат от двата двубоя - 5:0 за Наполи.

Жребият за четвъртфиналите в Шампионска лига през този сезон ще се състои на 17 март - петък, като ще започне в 13:00 часа българско време. Първите срещи от тази фаза ще се състоят на 11 и 12 април, докато реваншите - на 18 и 19 април. Ще можете да следите жребия за четвъртфиналите в Шампионска лига НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички