Марио Гьотце призна за грешно решение в своята кариера - трябвало да отиде в Ливърпул при Юрген Клоп


Марио Гьотце призна за грешно решение в своята кариера - трябвало да отиде в Ливърпул при Юрген Клоп
Снимка: Getty Images

2985 0

Бившият футболист на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен - Марио Гьотце призна, че е взел "грешното решение", като не се присъединил към английския гранд Ливърпул, когато е имал възможността да го направи в стартовия период на Юрген Клоп на "Анфийлд".

Атакуващият играч беше силно свързван с трансфер при мърсисайдци през 2016 година, като е редно да се отбележи, че именно под ръководството на немския специалист той 'направи име' в Дортмунд, печелейки две поредни титли с "жълто-черните", а клубът игра и един финал в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен (2013 година), в който той не взе участие заради контузия.

Преди този финал за "Ушатата", Гьотце вече се беше съгласил да премине за сумата от 37 милиона евро при баварците. В крайна сметка германецът напусна Мюнхен през сезон 2015/16 и се завърна в Борусия, но именно тогава пред него е съществувала опцията 'Ливърпул'...

Сега, в интервю за "Daily Mail", Марио Гьотце разкри, че все още поддържа контакт с Юрген Клоп:

"Все още поддържаме връзка и понякога говорим за миналото и моето евентуално пристигане в Ливърпул. Просто тогава не бях в подходящото ментално състояние, в което да обмисля тази възможност и затова трансферът не се случи", разкри 29-годишният футболист, който донесе световната титла на Германия през 2014 година, разплаквайки Лионел Меси и компания.

"Дали съжалявам? Винаги е трудно да гледаш назад, но ако ме питате сега - да, трябваше да се присъединя към Ливърпул. Със сигурност! Просто взех грешното решение, но не съжалявам", добави още той.

От 2020 година Гьотце играе за нидерландския гранд ПСВ, а тази вечер (7 април) ще се изправи срещу Лестър в Англия в първи 1/4-финален сблъсък между двата тима в турнира Лига на конференциите! Двубоят започва в 22:00 часа българско време.

Вижте още: ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за мачовете от Лигата на конференциите!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички