Левандовски е играчът на сезона в Първа Бундеслига


Левандовски е играчът на сезона в Първа Бундеслига
Снимка: Getty Images/Guliver

1050 0

Нападателят на шампиона Байерн Мюнхен Роберт Левандовски бе избран за играч на сезон 2019/20 в Първа Бундеслига. Той стана голмайстор на първенството за 4-ти път в последните 5 години и спечели 50 процента от вота. След него в подреждането останаха Тимо Вернер, Джейдън Санчо, Амине Харит, Ерлинг Холанд, Кай Хаверц и съотборникът му в Байерн Серж Гнабри.

Роберт Левандовски започна сезона по перфектен начин и заслужено бе избран за играч на месец август. Нападателят на тима на Байерн Мюнхен продължи да се представя силно по време на целия сезон и за пореден път завърши като голмайстор на Бундеслигата. 31-годишният футболист преследваше рекорд след рекорд през кампанията, като стана първият играч в историята на Бундеслигата, който вкарва в 11 поредни мача след старта на шампионата. През този период той вече имаше 16 попадения на сметката си. След като се разписа във вратата на Фортуна Дюселдорф в 29-тия кръг, полякът записа поредно впечатляващо постижение, като вече е вкарвал голове на всеки един отбор, който през настоящия сезон се състезаваше в Първа Бундеслига.

В крайна сметка Роберт Левандовски завърши кампанията с 34 гола и 3 асистенции в 31 мача за баварския гранд за първенство. А ето какво направиха Байерн и Левандовски в последния кръг от кампанията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички