Байерн завърши сезона по шампионски, чудото за Вердер се случи


Байерн завърши сезона по шампионски, чудото за Вердер се случи
Снимка: Getty Images/Gulliver

1177 0

Байерн Мюнхен завърши по шампионски своя сезон в Бундеслигата. Баварците завършиха кампания с 4:0 като гост на Волфсбург и по този начин закръглика попаденията на 100 за целия сезон. Томас Мюлер пък подобри рекорда за най-много асистенции в историята на Бундеслигата, като отбеляза и едно попаденията в двубоя. Другите 3 бяха дело на Кингсли Коман, Куизанс и Роберт Левандовски.

Вторият в класирането Борусия Дортмунд пък допусна шокираща загуба у дома от Хофенхайм с 0:4. Андрей Крамарич отбеляза и четирите гола за гостите. Хърватският нападател откри резултата в осмата минута и удвои аванса на Хофе след половин час игра. Той вкара още две попадения в началото на втората част.

Отборът на Вердер Бремен се възползва от последния си шанс да избегне изпадане от Бундеслигата, след като разби Кьолн с 6:1 у дома в мач от последния кръг и измести Фортуна Дюселдорф от 16-то място в крайното класиране, даващо право на участие в плейоф за оцеляване.

"Бременските музиканти" прекараха голяма част от сезона сред последните два тима в класирането, но днес записаха убедителен успех, докато Фортуна загуби гостуването си на Унион Берлин с 0:3 и по този начин изпада във Втора Бундеслига. Офанзивният халф Юя Осака вкара два гола, а Никлас Фюлкруг, Дави Клаасен, Милот Рашица и Джошуа Сарджент добавиха по един за убедителния успех на Вердер, след който тимът завършва сезона с 31 точки, една повече от Фортуна. Това означава, че Вердер ще играе бараж за оцеляване с третия в крайното класиране на Втора Бундеслига, който ще бъде Хайденхайм или Хамбургер. Падерборн е другият директно изпадащ от елита.

Останалите резултати:

Аугсбург - РБ Лайпциг 1:2

Айнтрахт - Падерборн 3:2

Фрайбург - Шалке 4:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички