Къде да гледаме дербито от Бундеслигата между Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен?


Къде да гледаме дербито от Бундеслигата между Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1330 0

В Германия е време за Класиката, за дербито между големия хегемон Байерн Мюнхен и отбора, дръзнал най-сериозно да се опълчи на баварците - Борусия Дортмунд. За момента двата тима са с еднакви показатели, като единствено головата разлика ги разделя.

Шампионът е първи с 15 точки от 6 двубоя, а втори са "жълто-черните" - също с 5 победи и 1 загуба. Головата разлика на Байерн обаче е умопомрачителните 24 реализирани попадения (срещу 9 инкасирани), а на Борусия - 13 вкарани срещу едва 2 получени.

Логично, това значи, че и най-доброто нападение се изправя срещу най-добрата защита в германската Бундеслига. Двата тима вече играха на скоро, след като се изправиха един срещу друг в спор за Суперкупата на Германия, където си спретнаха дерби в свой стил.

Тогава футболистите на Ханзи Флик поведоха с 2:0, но тези на Люсиен Фавър успяха да се върнат в двубоя и да изравнят, само за да видят как в 82-рата минута отново баварците се разписват чрез Джошуа Кимих, който им донесе успеха и поредния трофей за Байерн, който просто смаза всякаква конкуренция през миналия сезон - както на домашната сцена, така и на европейската.

Двубоят ще се играе на "Сигнал Идуна Парк", а най-големият удар по Борусия е фактът, че верните и славни фенове на тима няма да окажат своята безценна подкрепа. Гранда от Дортмунд посреща у дома шампионите от Байерн Мюнхен в опит да излезе пред тях в класирането и да направи крачка към спиране на хегемонията. Двубоят е от 19:30 часа българско време и ще бъде излъчван пряко по Евроспорт 2, като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички