Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд с рутинни победи в Бундеслигата


Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд с рутинни победи в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

Немският шампион Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Кьолн с 1:2 в мач от шестия кръг на Първа Бундеслига. Баварците играха без голямата си звезда Роберт Левандовски, който получи заслужена почивка преди двубоя с РБ Залцбург в Шампионска лига през седмицата, а след това и гостуването на Борусия Дортмунд в шампионата.

Още в 13-ата минута Байерн поведе в резултата, след като Томас Мюлер се разписа от дузпа. В продължението на първата част Серж Гнабри вкара страхотен индивидуален гол, за да удвои преднината на своя отбор. През втората част шампионите значително понижиха оборотите на игра, а осем минути преди края, след сериозен рикошет, Кьолн успя да намали изоставането си.

Така Байерн временно се изкачи на първото място в Бундеслигата с актив от 15 точки, задминавайки РБ Лайпциг, който е с 13 и мач по-малко. Кьолн е на 16-о място с едва две точки в актива си.

В същото време един от основните конкуренти на Байерн - Борусия Дортмунд, успя да победи Арминия Билефелд с 0:2 като гост. И двете попадения за "жълто-черните" бяха отбелязани през втората част. В 53-ата минута, след центриране от корнер Матс Хюмелс изведе отбора си напред в резултата, като това се случи и със сериозна доза късмет.

В 71-вата минута отново Хюмелс успя да се разпише, след като Марко Ройс му асистира с отлично центриране от левия фланг. С победата Борусия Дортмунд се изкачи до второто място в подреждането с актив от 15 точки, колкото има и Байерн, който е с по-добра голова разлика. Арминия е на 14-та позиция с 4 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички