Край на сагата: Байерн Мюнхен се разделя с Дейвид Алаба


Край на сагата: Байерн Мюнхен се разделя с Дейвид Алаба
Снимка: Getty Images/Guliver

1684 0

След 12-годишен престой на "Алианц Арена" австрийският футболист Дейвид Алаба ще се раздели с Байерн Мюнхен. Това стана ясно от изказване на президента на баварците Херберт Хайнер, който призна, че клубът не е успял да се разбере с футболиста и неговия агент по финансовите параметри за евентуален нов договор.

"Ние предоставихме на Дейвид и неговия съветник достатъчно време, за да обмислят нашето предложение. Смятам, че им направихме добра оферта. По време на нашата последна среща им казахме, че искаме яснота по въпроса до края на октомври. И тъй като краят на октомври беше преди два дни и ние не бяхме чули нищо от тяхна страна, се свързахме с агента на Алаба", започна Хайнер.

"Отговорът беше, че офертата все още е незадоволителна и трябва да помислим отново. След това oбаче ние в клуба решихме да я оттеглим напълно. Това означава, че вече няма оферта. Разбира се, че вече мислим за негов заместник, защото трябва да планираме за бъдещето", добави още шефът на баварците пред BR24 Sport.

През годините Алаба се утвърди като един от най-добрите играчи на Байерн, като е играл успешно на различни позиции на терена. В момента неговото име се свързва с трансфер в Ювентус, но е много вероятно и други европейски грандове да се намесят в битката за неговия подпис. 

А на колко минути средно Роберт Левандовски бележи голове в Бундеслигата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички