Кай Хаверц напусна лагера на Германия, за да завърши трансфера си в Челси


Кай Хаверц напусна лагера на Германия, за да завърши трансфера си в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1528 0

Кай Хаверц напусна лагера на националния си отбор Германия, за да завърши трансфера си в Челси, пише "Sky Sports". Полузащитникът ще пътува до Лондон, за да премине медицински тестове, след което ще подпише с лондончани.

Байер Леверкузен и Челси се разбраха за 80 милиона евро + 20 милиона евро под формата на бонуси. По този начин Хаверц ще се превърне в рекорден трансфер за “сините”, що се отнася до цената. Той беше в Щутгарт с отбора на Германия за мачовете от Лигата на нациите на УЕФА, но остана на резервната скамейка през целия двубой в четвъртък срещу Испания, който завърши без победител (1-1).

Байер Леверкузен и Германия потвърдиха за напускането на Хаверц в петък сутринта, като клубът благодари националния отбор за сътрудничеството. “Бъдещето принадлежи на Кай – както на клубно, така и на национално ниво”, каза директорът на националния отбор на Германия Оливер Бирхов.

Кай Хаверц ще се превърне в поредното голямо попълнение за Челси. По-рано към клуба се присъединиха Хаким Зиеш, Тимо Вернер, Тиаго Силва и Бен Чиуел. Междувременно, Петър Чех призна, че Челси ще привлича още футболисти, включително и вратар.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички