Челси и Леверкузен се разбраха за цената на Хаверц


Челси и Леверкузен се разбраха за цената на Хаверц
Снимка: Getty Images/Guliver

1545 0

Байер Леверкузен е приел последната оферта на Челси за Кай Хаверц. Лондончани ще платят рекордните за клуба 72 милиона паунда, за да вземат немския национал на „Стамфорд бридж“, с което летните им харчове ще надхвърлят 200 милиона паунда.

През последните седмици двата тима водеха преговори за трансфера на играча, след като Хаверц даде ясно да се разбере, че иска да напусне Байер Леверкузен, тъй като отборът не успя да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Оферта на стойност 65 милиона евро плюс още 15 под формата на добавки бе отказана от „аспирините“ през юли. Сега обаче Челси са се съгласили да платят 72 милиона паунда за германеца, което ще е повече от рекордния трансфер на тима за момента – привличането на Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао за 71.6 милиона паунда през лятото на 2018-та година.

Леверкузен ще получи 80 милиона евро на момента плюс още 10 в бъдеще. Ако Челси спечели Шампионската лига в следващите пет години, от „Стамфорд бридж“ ще трябва да платят нови 10 милиона евро на „аспирините“. Кай Хаверц вече договори личните си условия с Челси и ще подпише 5-годишен договор с тима. А ето колко още трансфера смята да направи Челси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички