"Ябълката на раздора": Ще остане ли Байерн Мюнхен без Мануел Нойер?


"Ябълката на раздора": Ще остане ли Байерн Мюнхен без Мануел Нойер?

2624 0

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер изрази открито недоволството си от ръководството на клуба във връзка с преговорите между двете страни за новия договор на стража. Настоящият контракт на 34-годишния Нойер изтича след година и той е в процес на разговори за нов договор, но по-рано тази седмица детайли от преговорите се появиха в пресата, което е ядосало германския национал.

"Откакто съм в Байерн, всичките разговори са били конфиденциални, никога нищо не е изтичало в медиите. Но сега детайлите от настоящите преговори постоянно се появяват в пресата и често са неверни. Това ме ядосва. Не е нещо, на което съм свикнал в Байерн", коментира Нойер. Според последните информации вратарят иска заплата от 20 милиона евро на сезон и договор с продължителност до 2025 година, докато баварците са готови да му предложат контракт до лятото на 2023.

Ако преговорите пропаднат, не е изключено Нойер да си тръгне от "Алианц Арена" след близо десет години и над 370 мача за баварците, но желанието на стража е да продължи да играе за Байерн. "Искам да подпиша нов договор, което ще е печеливша ситуация както за мен, така и за клуба. Искам да се представям на високо ниво и да помагам на отбора. Искам да давам 100 процента от себе си. Но условията за това трябва да са подходящи", сподели Нойер.

От следващия сезон конкуренция на Нойер ще бъде 23-годишният вратар на Шалке Александер Нюбел, за когото се твърди, че има клауза да играе поне по десет мача на сезон за баварците. Според Нойер обаче това няма как да бъде вярно. "Докато се представям на ниво, ще играя. Това е моето разбиране", заключи той. В същото време бившият немски национал Лотар Матеус обяви защо Нойер няма да играе в Байерн през следващия сезон (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички