Играч на Байерн Мюнхен ще плаща солена глоба заради гаф със сгрешено возило


Играч на Байерн Мюнхен ще плаща солена глоба заради гаф със сгрешено возило
Снимка: Getty Images/Guliver

3165 0

Крилото на Байерн Мюнхен Кингсли Коман го грози глоба от 50 000 евро и задължителна автографска сесия като наказание за карането на грешен автомобил за тренировка, съобщи германският Bild.

23-годишният френски национал пристигнал на тренировката във вторник с Макларън, нарушавайки клауза в договора за управление на автомобил марка Ауди – основен спонсор на баварците. Според Bild, вътрешният правилник на Байерн отбелязва, че играчите трябва да карат коли, произведени от Ауди или други марки в групата на Фолксваген, или в противен случай ще бъдат глобени с 50 000 евро.

Говорейки пред таблоида в петък, Коман се извини за действията си и настоя, че не е имал възможност да кара своето Ауди поради счупено странично огледало. „Бих искал да се извиня на клуба и Ауди за това, че не карах техен автомобил на тренировка…беше грешка, осъзнавам я“, каза той пред изданието. Французинът добави, че за да се реваншира, ще посети работници в завода на Ауди в близкия град Инголщад за автографска сесия, тогава когато бъдат премахнати мерките срещу разпространенито на коронавирус.

Ауди държи 8.33% от дялото на Байерн и наскоро подписа нов спонсорски договор с клуба до 2029, според информациите на стойност около 800 млн. евро. Германският футбол в момента е преустановен поради глобалната пандемия, но Байерн и други клубове от Бундеслигата подновиха тренировки в малки групи и под стриктните мерки за социална дистанция по-рано този месец. А каква е последната информация относно подновяването на спорта в Германия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички