Исландският вулкан провалил трансфера на Левандовски в Блекбърн


Исландският вулкан провалил трансфера на Левандовски в Блекбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

1396 0

Бившият английски селекционер Сам Алърдайс разкри, че преди 10 години неговият Блекбърн едва не е подписал със звездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски. Това е било през 2010 година, преди полякът да премине в Борусия (Дортмунд). Сделката обаче е била провалена от изригването на исландския вулкан Ейяфятлайокутъл, който наруши въздушния трафик из цяла Европа.

"Аз и главният скаут Мартин Глоувър отидохме да преговаряме с него. Играчът ни направи голямо впечатление и нашият президент договори сделка на стойност 8 милиона евро. Играчът трябваше да лети до нас, за да подпишем договор", разказа Алърдайс пред talkSPORT.

"По това време от Исландия дойде облак от пепел и всички полети бяха отменени, така че, той просто не можеше да дойде до тук. Чакахме го на летището в Манчестър, но не го дочакахме, а седмица или две по-късно той премина в Борусия (Дортмунд). Бяхме близо до привличането на един от най-добрите голмайстори в света", допълни известният треньор. Скоро се появи информация, че преди Борусия да го вземе, Левандовски е бил пред трансфер в италиански средняк (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички