Преди 7 години: Реал Мадрид исторически получи 4 гола от 1 играч в Шампионска лига


Преди 7 години: Реал Мадрид исторически получи 4 гола от 1 играч в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4287 0

На днешната дата (24.04) преди точно 7 години кралят на Европа, хегемонът в Шампионска лига - Реал Мадрид, получи цели 4 гола от само 1 играч и то на полуфиналната фаза от турнира (в първия двубой). През 2013-а Роберт Левандовски променя историята.

Никой никога преди това не е съумявал да реализира хеттрик срещу "кралския клуб" в Шампионска лига. Полякът не само го прави, но дори вкарва повече от това - цели 4 попадения на "Сигнал Идуна Парк" срещу именития си съперник.

"Това бе сякаш Робин Худ взима от богатите" - възкликва тогавашният наставник на Борусия - Юрген Клоп. "Очевидно е, че по-добрият отбор победи" - пък заявява безпомощно тогавашният треньор на Реал - Жозе Моуриньо.

Попаденията на Левандовски идват в 8', 50', 55' и 67', докато Роналдо реализира почетно попадение за "белия балет" в края на 1-вото полувреме. Трите гола на Лева в рамките само на 17 минути също са огромно постижение. А това можеше изобщо да не се състои, защото Левандовски е бил на път да подпише със средняк в Италия преди да премине в Борусия Дортмунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички