Левандовски е бил на път да подпише със средняк в Италия преди да премине в Борусия Дортмунд


Левандовски е бил на път да подпише със средняк в Италия преди да премине в Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е бил на път да премине в тима на Дженоа преди около 10 години, но в крайна сметка до трансфер не се е стигнало и той се е присъединил към Борусия Дортмунд. Полският нападател направи няколко силни кампании с екипа на Лех Познан и е бил договорен от клуба от Генуа.

Според бившия спортен директор на италианския тим Стефано Капоцука трансферът е бил стопиран от президента на отбора Енрико Прециози, което впоследствие е довело до сделката с немския клуб. В крайна сметка Роберт Левандовски се превърна в един от най-добрите нападатели в съвременния футбол, като за 10 сезона в Бундеслигата отбеляза 303 гола. „Сделката за Левандовски през 2010-та година беше готова. Тогавашният треньор Джан Пиеро Гасперини го познаваше добре. Той все пак трябваше да мине медицински тестове, но тогава президентът спря трансфера“, каза Стефано Капоцука пред радио „Спортива“.

Интересното е, че 8 години по-късно Дженоа все пак привлече полски нападател в лицето на Кжищоф Пьонтек за едва 4 милиона евро. Трансферът се оказа страхотен удар за италианския тим и впоследствие Пьонтек бе продаден на Милан за 30 милиона евро. А ето какво прави Левандовски по време на карантина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички